VÄLKOMMEN TILL YRKESGYMNASIET I

UMEÅ

Hos oss kan du läsa:

Frisör

Läs mer

Målare

Läs mer

Rörmontör

Läs mer

Byggnads-
arbetare

Läs mer

Fordons-
tekniker

Läs mer

Elektriker

Läs mer

Elev-
assistent

Läs mer

Barnskötare

Läs mer

Hotell-
receptionist

Läs mer

Introduktions-
program

Läs mer

 
 

Skicka en intresseanmälan till skolan

Är du intresserad av digitalt öppet hus eller har du några frågor om skolan? Skicka en intresseanmälan så kontaktar vi dig med mer information!

  Umeå

  Föranmälan Öppet Hus - Välj datum:

  Är du intresserad av ett särskilt yrke? (valfritt)

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost

  Telefon (obligatoriskt)

  Välkommen på Öppet Hus

  Kommande evenemang

  ons 14

  Öppet Hus

  14 december kl 17:00 - 19:00
  jan 22

  Öppet Hus

  22 januari, 2023 kl 12:00 - 13:00
  feb 07

  Öppet Hus

  7 februari, 2023 kl 17:00 - 19:00

  En film om vår skola

  Kontakt och adressuppgifter

  KONTAKTA SKOLAN:
  Järnvägsallén 24, 903 28 Umeå
  umea@yrkesgymnasiet.se

  VID FRÅGOR OM GYMNASIEVALET:
  010-331 02 00, info@yrkesgymnasiet.se

  KOMMUNIKATÖR:
  Caroline Fängström
  010-30 31 234
  caroline.fangstrom@yrkesgymnasiet.se

  FRÅNVAROANMÄLAN:
  090-12 46 65 eller 010-434 45 00

  Se alla våra kontaktuppgifter

  Video tour av Yrkesgymnasiet i Umeå

  Frågor och svar YG Umeå

  Under årskurs 1 och 2 varvar du 2 veckor i skolan/ 2 veckor på praktik hela året. I årskurs 3 är du i skolan 1–2 dagar varje vecka och resterande dagar på praktik.
  Vi har rätt små klasser och vi arbetar aktivt med att skapa en god sammanhållning i klasserna och på skolan. Till exempel arbetar man i ”basgrupper” under lektionerna för att skapa trygghet och studiero och lära känna sina klasskompisar.
  Nej, det finns det inte. Däremot finns det ett parkeringshus på andra sidan gatan av skolan som man kan parkera i. Cyklar och mopeder går bra att parkera utanför skolan.
  Att få vara sig själv är en viktig del för oss och något som eleverna brukar peka ut som en av det bästa grejerna med skolan. Vi arbetar mycket med trygghet och studiero och vår likabehandlingsplan där det är nolltolerans mot mobbning och kränkande behandling. Vi är en liten skola med relativt få elever och hög vuxennärvaro vilket gör att det är en familjär stämning på skolan.
  Du kan ha 250 p F (ca 2–3 kurser) och ändå klara en yrkesexamen. Det får dock inte vara F i kurserna: Svenska 1/Svenska som andraspråk 1 Engelska 5 Matematik 1a Gymnasiearbetet Programgemensamma kurser (400 poäng – Yrkeskurser)
  Det är många av våra elever som får jobb direkt efter studenten och får då lön enligt avtal. På ett lärlingsprogram gör du mer än 50% av din utbildningstid på ett eller flera företag och har du gjort bra ifrån dig kan företaget vilja anställa dig direkt efter studenten.
  Vi har bra mat på skolan. Vi har catering från Astar i dagsläget, som serveras på skolan. Det finns alltid vegetariskt och fläskfritt alternativ.
  Ja det är länstrafiken som beslutar, beroende på avstånd. 6 km. 
  Vi har inga boenden att erbjuda, men ett bra tips är att hålla koll i Facebookgrupper, blocket och kontakta privata uthyrare.

  Bilder från vår skola


  Image

  Allt du behöver veta om Yrkesgymnasiet Umeå

  Elev för en dag

  Går du i nian och är intresserad av att gå gymnasiet på Yrkesgymnasiet? Du har möjlighet att vara Elev för en dag hos oss och testa på gymnasiet redan nu! Mer information och hur du anmäler dig hittar du här.

  Har ni några lediga platser kvar på utbildningen?

  Kontakta skolans rektor för att ta reda på om det finns lediga platser på den utbildning som du är intresserad av.

  Hur ansöker jag till er skola?

  Du ansöker via din lokala gymnasieantagning. Klicka här att komma till gymnasieantagningen för Västerbottens län. Du kan även kontakta skolans rektor för vägledning och mer detaljerade frågor.

  Räcker mina betyg för att komma in?

  Intagningspoängen varierar från år till år, så det du kan göra är att kontakta din lokala gymnasieantagning, alternativt skolans rektor för att ta reda på vad intagningspoängen var föregående år.

  Överlämningar från grundskola till gymnasieskola

  För att eleverna ska få bästa möjliga överlämning.

  Tag kontakt och boka in möte med vår specialpedagog Åsa Vahlberg för överlämningar från grundskola.

  Allt för att ta vara på kunskaper som gynnar och gagnar elevernas hälsa, lärande och utveckling, där vi utgår från grundprinciperna framåtsyftande , optimistisk, salutogen och vardagsnära stärks chanserna för att bibehålla ett kontaktuellt synsätt.

  Specialpedagog Åsa Vahlberg, asa.vahlberg@tbschool.se, 072-451 06 18

  Är kurserna på programmen svåra?

  Det sker en skillnad i svårighetsgrad när man går från högstadiet till gymnasiet. Emellertid arbetar skolan med individuellt anpassade studie- och utvecklingsplaner för att det ska bli enklare för eleverna att sätta upp mål efter sina personliga mål och förutsättningar.

  Riskerar du att inte bli behörig? Du kan vara lugn, vi har en lösning för dig!

  Hos oss på Yrkesgymnasiet kan du som nästan är behörig börja med att läsa något av våra introduktionsprogram och därefter börja din utbildning. Oavsett vilket program du väljer får du en anpassad undervisning utifrån dina behov och vet alltid hur det går för dig, vad du behöver träna mer på för att nå upp till de mål och betyg som du har satt upp. Klicka här för att läsa mer om de olika programmen.

  Kan jag söka till er skola om jag bor i en annan kommun?

  Ta kontakt med studievägledaren på den skola du går på så kan de hjälpa dig med din ansökan. Nödvändig information för att ansöka till vår skola: Skolenhetsnamn: Yrkesgymnasiet Umeå, skolenhetskod: 91905819.

  Läsårstider 2022

  Skolstart åk 1
  Måndag 22/8 kl.09.00 (Järnvägsallén 24)

  Skolstart åk 2
  Tisdag 23/8 kl.14.00 (Järnvägsallén 24)