VÄLKOMMEN TILL YRKESGYMNASIET I

ALE

Här är det mindre snack, mer verkstad! Tidigare hette skolan Lärlingsgymnasiet, men från och med hösten 2020 är verksamheten en del av Yrkesgymnasiet. Även om skolan har svirat om till en ny kostym är det fortfarande samma tanke som styr utbildningen: Du lär dig tillsammans med riktiga företag och på en arbetsplats, så att du blir redo för arbetslivet.

Slide Boka en privat rundvisning av skolan Du är VIP när du besöker oss för privat rundvisning Boka här

Skicka en intresseanmälan till skolan

Är du intresserad av digitalt öppet hus eller har du några frågor om skolan? Skicka en intresseanmälan så kontaktar vi dig med mer information!

Ale

Är du intresserad av ett särskilt yrke? (valfritt)

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost

Telefon (obligatoriskt)

Vi håller digitala evenemang enligt folkhälsomyndighetens råd.

Det finns inga kommande evenemang just nu.

Vårt programutbud

Personlig tränare / Hälsocoach
    Svetsare
    Butikssäljare
    Byggnadsarbetare
    Fordonstekniker
    Elektriker
    Lager och terminal-arbetare
    Yrkeschaufför
    Målare
    Maskinoperatör

Allt du behöver veta om Yrkesgymnasiet Ale

Har ni några lediga platser kvar på utbildningen?

Kontakt oss för att ta reda på om det finns lediga platser på den utbildning som du är intresserad av.

Räcker mina betyg för att komma in?

Intagningspoängen varierar från år till år, så det du kan göra är att kontakta din lokala gymnasieantagning, alternativt skolans rektor för att ta reda på vad intagningspoängen var föregående år.

Hur ansöker jag till er skola?

Du ansöker via din lokala gymnasieantagning. Du kan även kontakta oss för vägledning och mer detaljerade frågor.

Kan jag söka till er skola om jag bor i en annan kommun?

Ta kontakt med studievägledaren på den skola du går på så kan de hjälpa dig med din ansökan.

Är kurserna på programmen svåra?

Det sker en skillnad i svårighetsgrad när man går från högstadiet till gymnasiet. Emellertid arbetar skolan med individuellt anpassade studie- och utvecklingsplaner för att det ska bli enklare för eleverna att sätta upp mål efter sina personliga mål och förutsättningar.

Studenten

Onsdagen den 2 juni med utspring kl 13.00.

Kontakt och adressuppgifter

KONTAKTA SKOLAN: 0303-749 490, ale@larlingsgymnasiet.se, Rödjans väg 7, 449 34 Nödinge

VID FRÅGOR OM GYMNASIEVALET: 010-331 02 00, info(at)yrkesgymnasiet.se

KOMMUNIKATÖR: Naser Azizi, 073-089 59 94, naser.azizi(a)yrkesgymnasiet.se