GÅR ATT LÄSA I:
GÖTEBORG
Inriktning: Kök och servering
Du lär dig laga både vanliga och nyskapande rätter och hur du genom serveringen kan imponera på din kund. När du har tagit studenten kan du arbeta som kock, kallskänka eller servitör/servitris.
Det här kommer du att få lära dig
Du får lära dig de tekniker som används inom branschen idag och de moment som ingår i yrket som matlagning, näringslära, hygien och service. Dessutom får du lära dig om planering, ekonomi och om internationella och lokala mattraditioner.
Det här kommer du att få göra
Över hälften av din studietid kommer du att spendera på ett företag. Där kommer du att lära dig att vara flexibel och träna upp din initiativ- och samarbetsförmåga. Du får även teoretisk kunskap inom restaurang- och livsmedel och gå de gymnasiegemensamma ämnena.
För vem passar restaurang- och livsmedelsprogrammet?
Programmet passar dig som gillar att ha ett högt tempo och som kan ta egna intiativ. I restaurangbranschen arbetar du ofta i team och samarbetsförmåga är därför viktigt. Men framförallt passar restaurang- och livsmedelsprogrammet dig som gillar att vara kreativ och att smaka riktigt god mat som du har skapat från grunden.
