Jacub lever sin dröm på Yrkesgymnasiets Restaurang- och livsmedelsprogram. Han älskar nämligen att laga mat och ska i framtiden bli en kock att räkna med.
Varför valde du Yrkesgymnasiet?
– Det är mycket praktik, du lär dig väldigt mycket på praktiken och har stora möjligheter att få jobb efter studenten.
Vad är det bästa med Restaurang- och livsmedelsprogrammet?
– Det bästa är att laga mat, se nöjda gäster och göra dem glada.
Vad får du lära dig på programmet?
– Jag får lära mig många saker, såsom att laga mat. Du får också lära dig om bakterier och hur du ska behandla råvaror. I skolan får vi lära oss mycket exempelvis om hygien och olika sorters knivar.
Vad är det roligaste?
– Att laga mat och vara med mina kollegor på praktiken. Det är en rolig och bra atmosfär på jobbet.
För vem passar kockyrket?
– Det passar dig som gillar att laga mat och att experimentera. Du måste också ha ett intresse för yrket.
Vad vill du göra i framtiden?
– I framtiden vill jag jobba som kock på en restaurang och göra kunder nöjda.
Har du något råd till andra som vill gå det här programmet?
– Att inte stressa och bara gå sin egen väg.