Ztory favoriter på Yrkesgymnasiet Linköping

På Yrkesgymnasiet Linköping vill vi hitta olika sätt att öka våra elevers läslust. Därför erbjuder nu alla våra skolor Ztory.com som ger eleverna tillgång till nyheter och tidskrifter direkt i deras mobiler, läsplattor och datorer.
Vi träffade några elever och frågade hur de använder sig av Ztory.

Nicole Lindh som läser sitt första år på El- och energiprogrammet, Denise Pettersson och Emelie Niklasson som båda läser sitt andra år på Handels- och administrationsprogrammet hänger i biblioteket.

Vid frågan om vad deras favorittidningar på Ztory är svarar Nicole snabbt att det är fordonstidningar, just för att hon tycker så mycket om bilar. Nicole berättar att hon kollar mycket på de fina bilderna. Denise gillar nyhetstidningarna och skvallertidningarna mest. ”man måste ju veta vad som händer i kändisarnas liv, jag vet vem Kylie Jenner är nu!” säger Denise och skrattar. Emelie gillar också skvallertidningar för att det är intressant och roligt att läsa. Hon menar att det är bra avkoppling när man tillexempel sitter på tåget. ”Det blir bra samtalsämnen också.” menar Emelie, ”Vi har alltid grejer att prata om.”

”Mat och dryck!” skriker Denise. De tidningarna är jättehärliga. ”Jag är vegetarian och det finns massa schyssta inspobilder och recept i tidningarna.”

”Hälsa” flikar Emeli in. De tidningarna gillar jag också.

”Det bästa är nästan att alla tidningar är gratis” säger Denise. Nicole och Emelie håller med.