Yrkesgymnasiet Västerås får grönt ljus av Skolinspektionen

 

Yrkesgymnasiet Västerås uppvisade ett ”rent” tillsynsbeslut utan anmärkningar från Skolinspektionen gällande undervisning och lärande, trygghet, studiero och åtgärder mot kränkande behandling samt styrning och utveckling av verksamheten.

Yrkesgymnasiet i Västerås slog upp portarna 2011 och rektorn Torbjörn Ericsson var av förståeliga skäl oerhört nöjd med beslutet.

Rektor_Vasteras_-_Torbjorn_Ericsson– Nu har vi återigen fått bevis på att Yrkesgymnasiet i Västerås håller högsta kvalitet på sina yrkesutbildningar. För andra gången detta läsår har vi granskats av Skolinspektionen och passerat utan anmärkning. Jag tackar all personal och alla elever för ett fantastiskt jobb och för att ni har gjort detta möjligt. Jag gratulerar också alla våra nuvarande och blivande elever till ett bra val av skola. När du vill bli något speciellt – välj då en speciell skola- Yrkesgymnasiet i Västerås, säger Torbjörn Ericsson, rektor på YG Västerås.

Skolinspektionens beslut innebär att inte mindre än åtta (!) av ThorenGruppens skolor hittills kvitterat ut ”in
ga brister” i bastillsynen där vi förutom dagens två beslut också sedan tidigare kan räkna in TBS-skolorna i Örebro, Gävle och Västerås samt YG-enheterna i Umeå och Gävle plus Thoren Framtid i Karlstad.

– Jag är stolt och glad över det arbete våra skolor uppvisat efter Skolinspektionens beslut. Det visar att hård arbete också betalar av sig i form av hög kvalitet i verksamheten, säger ThorenGruppens kvalitetschef Henrik Reibom.