Yrkesgymnasiet testar kvällsundervisning

Morgontrött men kvällspigg? Yrkesgymnasiet Uppsala testar nu kvällsundervisning för sina elever.
– Jag tror att det här blir bättre anpassat för deras dygnsrytm, säger vårdlärare Tony Berglund.

I dessa Coronatider när undervisningen sker på distans kan det ibland vara svårt att hitta normala rutiner. Att arbeta hemifrån kan göra ens schema mer luddigt och det kan kännas lite krångligt att fokusera på uppgifterna.

Nu testar därför vårdläraren Tony Berglund kvällsundervisning för sina elever. Idag mellan klockan 17:00 och 21:00 kommer Tony finnas tillgänglig digitalt som stöd till eleverna, svara på frågor och hjälpa dem hitta information till sina arbeten. Kvällsundervisningen är tänkt att fungera som ett tillägg till den ordinarie undervisningen.

– Jag märker att de här artonåringarna har lite annan dygnsrytm. De kan vara jättepigga fram emot kvällen och därför tänker jag att det är bäst att smida medan järnet är varmt, säger Tony.

Idag (den 6 maj) testats kvällsundervisningen för första gången. Tony kommer därefter utvärdera och se om det finns ett intresse för upplägget.

– Jag tror att många av ungdomarna kommer uppskatta det. Vi får se hur det går och sen bestämma om vi ska fortsätta, berättar han.

Berglund har tidigare undervisat på Komvux där lektionerna sker på kvällstid. Eftersom ungdomar generellt brukar vara mer morgontrötta tänkte Tony att en sådan kvällsundervisning kan fungera väldigt bra för dem.

Om Yrkesgymnasiet
Yrkesgymnasiet skapar jobb redan innan studenten. Eleverna lär sig sitt drömyrke genom minst 50% praktik på riktiga arbetsplatser.

Just nu är det omvalsperiod för gymnasievalen. Välj Yrkesgymnasiet här.