Yrkesgymnasiet i spännande samarbete med Thoren Innovation School

Elever från Thoren Innovation School Göteborg åk 3 jobbar med just nu med ett examensarbete som går ut på att skapa ett bildataspel. Miljön i spelet kommer vara Gävles centrum och eleverna är noga med att varenda detalj ska stämma. Därför har eleverna åkt till Gävle för att fotografera staden från alla håll och kanter. Tanken är att den som spelar spelet snabbt ska kunna identifiera vilken stad de befinner sig i.

Även elever från Yrkesgymnasiet Gävle har blivit involverade i projektet. Dessa ska bygga en Hot rod, en bil som kommer vara modellen som man åker i själva spelet.

Vi väntar med spänning på att få se resultatet men under tiden kan ni nedan titta på ett nyhetsinslag som finns på SVT Gävleborg har gjort. Projektet har även omnämnts i andra medier så som Landet runt på SVT, det kan ni se här ca 29 minuter in i programmet, P4 Gävleborg samt Sveriges Radio ca 1,33 in i programmet.