Yrkesgymnasiet Skellefteå – Besök på Älvsbyhusfabriken

ygoppethusskelleftea

YG Skellefteå ska besöka Sveriges största hustillverkare – Älvsbyhus

Yrkesgymnasiet Skellefteå har ansökt om medel från Elevfonden för att kunna åka på ett besök på Älvsbyhusfabriken.

Deras affärsidé är att sälja och tillverka färdigmonterade, källarlösa trähus i 1 eller 1,5 plan av hög kvalitet till marknadens lägsta pris. Företaget startade 1944, men första färdigmonterade modulhuset stod färdigt 1960 i Älvsbyn. Nu tillverkar man över tusen hus per år!

Syftet med besöket är att eleverna på byggprogrammet ska få en insikt hur ett modulhus är uppbyggt och hur man tillverkar ett sådant. Kunskapen de får av besöket ska sedan vara till hjälp om de senare ska montera eller renovera/bygga ut ett modulhus som t.ex. Älvsbyhus.

Besköket kommer att ske den 19 februari i Älvsbyhus huvudfabrik i Älvsbyn, där eleverna kommer att få en 1-1,5 timmes guidad visning av produktionen i fabriken.

/Fredrik Lindström, Bygglärare

Vi ser fram emot att få ta del av hur det går med projektet!