Yrkesgymnasiet Örebro växer till XXL

Eleverna hann knappt vässa pennorna innan det hände minst sagt spännande saker på Yrkesgymnasiet Örebro. I vårt arbete med ständig utveckling och förbättring har vi efter önskemål från elever, breddat APL-marknaden för Handels- och administrationsprogrammet så att det nu finns möjlighet att gå som lärling på centrallagret till ett av Sveriges största sportföretag.

Det rör sig om den internationella kedjan XXL Sport & Vildmark, som har centrallager för Sverige, Finland och Danmark i Örebro. Det fenomenala bygget i Pilängen mäter hela 42 000 kvadratmeter till ytan och först ut i det gigantiska vildmarkslagret är andraårseleven Lucas Schnitzer.

Hur kommer det sig att du hamnade på XXL?
– Jag fick testa på lite lagerarbete på en tidigare praktikplats och tyckte det kändes väldigt stimulerande. På ett lager ställs det krav på fysiskt arbete men även logiskt tänkande och jag trivs med att jobba med kroppen såväl som knoppen, skulle man enkelt kunna sammanfatta. Efter den praktikplatsen fick jag mersmak och bad skolan om hjälp att hitta en APL-plats med möjlighet att jobba ännu mer med lagerrelaterade uppgifter och nu står jag här! Jag har idag pratat med min chef och några av de anställda och jag har fått en bra känsla. Jag tror verkligen det här kommer bli jättekul!

Vi på Yrkesgymnasiet tycker detta är en jättespännande utveckling och är glada att ge våra elever möjlighet att få APL-platser på företag i nya områden. Vi hoppas givetvis detta ska ge ringar på vattnet så vi kan få in fler elever som är intresserade av lager och logistik. Tack XXL för uppstarten av detta samarbete och lycka till Lucas – du vår lagerpionjär!