Yrkesgymnasiet Örebro – satsar på en investering för framtiden

Under sena hösten och hela våren har icke simkunniga elever på YG Örebro haft fredagssimning på schemat. Tack vare medel ur Yrkesgymnasiets Elevfond kunde YG Örebro realisera denna satsning för dessa elever.

Att tidigt lära sig att simma är en investering för framtiden. Simning räddar liv. Simning är en aktivitet som stimulerar människans utveckling på många olika sätt, både socialt, sensoriskt och motoriskt, säger idrottsläraren Anel Murtic.

Målet med YG Örebros satsning för simkunnighet hos alla elever är främst att lära eleverna att ta sig fram i vattnet och hantera en situation när de ofrivilligt hamnar i detsamma. Att lära sig hålla andan under vattnet, sparka sig upp och hämta luft, vända tillbaka åt det håll de kom ifrån, ta sig dit, hålla sig fast och ta sig upp är en del av de tekniker man tränar i samband med siminlärning inflikar Ida Helderud, Yrkesgymnasiet Örebros andra idrottslärare. Simkunnighet och vattensäkerhet är de två områden man har fokuserat på med målet att alla elever ska kunna ta det första simborgarmärket som innebär att man klarar av att simma 200 meter på valfritt sätt. Torsdagen den 5 juni är det ”examen” och alla deltagande elever kommer att klara detta inflikar stolta idrottslärare.

simskolaIvana