Yrkesgymnasiet Örebro på SM i Ung Företagsamhet

Yrkesgymnasiet Örebro var med på SM i Ung företagsamhet i maj på Stockholmsmässan. Det var ett helt fantastiskt event där ungdomar från hela Sverige tävlade i olika kategorier.

Invigningen på måndagen hade lite extra guldkant i form av tal av prins Daniel. Han besökte också mässan och gick runt och pratade med eleverna. Dessutom gjorde Ingvar Kamprad ett mycket sällsynt offentligt framträdande då han fick SvD:s pris för Alla tiders entreprenör. Stående ovationer och ett långt tal med massor av goda råd till framtidens entreprenörer.

Yrkesgymnasiets Åsa Lagerlund representerade Sveriges yrkeslärare och yrkeselever i en paneldebatt med UF:s styrelseordförande Kenneth Bengtsson, Tomas Tobé och Ibrahim Baylan. Frågan som diskuterades var hur skolorna kan arbeta med entreprenörskap och entreprenöriellt lärande och vad politikerna kan göra för att underlätta detta arbete ute på skolorna.

YG Örebro lämnar denna mässa fulla av framtidstro, inspiration och positiv energi och längtar redan till nästa år!