Yrkesgymnasiet Malmö– utsedd till förstklassig skola

branschrekommenderad skolaIdag har VVS-branschens yrkesnämnd utsett Yrkesgymnasiet i Malmö till förstklassig skola. VVS-läraren Goce Bockarovski har arbetat som yrkeslärare på VVS- och Fastighetsprogrammet i två år. Han har elva års erfarenhet som VVS-montör. Idag är han en stolt lärare som undervisar framtidens VVS-montörer på en skola som uppnår de krav som branschen kräver.

Vad innebär det att Yrkesgymnasiet har blivit utsedd till en förstklassig skola?

– Kort och gott innebär det att branschen har godkänt vår skola. Det är VVS-branschens yrkesnämnd som beslutat i frågan efter rekommendationer från Byggnadsfacket och VVS-företagen som representerar arbetsgivarsidan. I deras inspektion inför rekommendationen granskar de bland annat undervisning och lokaler.

Vilka fördelar har eleverna av att gå på en branschrekommenderad skola?

– En förstklassig skola ger bra förutsättningar till nästa steg i arbetslivet som VVS-montör. De elever som går på Yrkesgymnasiet får en utbildning som är kvalitetssäkrad av branschen. Det ger även bättre förutsättningar att erhålla branschcertifikat vid första branschprovet som alla gör genom IUC-Installatörernas Utbildnings Centrum.

Goce

Grattis och bra jobbat YG Malmö!