Yrkesgymnasiet Malmö i samhället

Förra veckan var elever från bygg- el- och vvs programmet på Skånes Djurpark för att hjälpa dem med diverse arbeten. Daniel Tegnvallius som är yrkeslärare på Yrkesgymnasiets bygg- och anläggningsprogram var med eleverna under dagen.

Daniel, hur kommer det sig att ni göra sådana här projekt?
­- Dels vill vi alltid försöka ha projekt och eftersom djurparken gör en storsatsning kan vi finnas till där för att hjälpa dem eftersom vi vill att våra elever ska få seriösa och skarpare uppdrag. Därför är detta en del av YG i Samhället som vi förra året gjorde en lekstuga för att sälja där pengarna gick till välgörenhet.

Vad fick eleverna göra under dagen?
– Eftersom djurparken just nu satsar på ’Fåret Shaun’ som är ett barnprogram så fick bygg-eleverna hjälpa till att spika panel till det projektet. El-eleverna fick montera vägguttag o receptionen och VVS-eleverna fick demontera tvättställ. Sen hjälpes eleverna åt även mellan programmen och lärde sig av varandra.

Hampus Thörner läser sitt första år på el- och energiprogrammet

Vad fick ni göra?
– Vi fick installera vägguttag som jag faktiskt inte gjort tidigare så mycket, så det var väldigt lärorikt. Sedan fick vi även hjälpa byggeleverna att sätta panel.

Vad tyckte du om dagen?
– Det var roligt att få komma ut och göra något annat och få vara med andra klasser och även de ens egna klass. Jag tycker det är bra att man engagerar sig i det som behövs och sen lär man sig mer under tiden vilket är en stor bonus.