Yrkesgymnasiet Malmö hade lärorikt projekt med globala aktörer

Under en dag fick eleverna på Yrkesgymnasiet i Malmö arbeta med projektet We_Change – ett projekt som handlar om hur vi kan möta de globala målen i framtiden. Tillsammans med representanter från stora bolag som SEB, H&M och IKEA diskuterade eleverna kring framtiden och passade på att lyfta olika frågor.

Projektet började med att eleverna fick ta del av de globala målen under en filmfest. De globala målen är 17 olika målsättningar kring bland annat klimat, jämställdhet och att minska fattigdom. Det finns därmed många olika saker att ta hänsyn till i arbetet med de globala målen, och det finns mycket att lära sig om och göra. Efter filmfesten hade eleverna såklart många frågor och funderingar som de kunde ta upp underett live-sänt panelsamtal med bolagen SEB, H&M och IKEA.

Efter att ha smält all ny information var det sedan dags för eleverna att komma på olika lösningar. De fick delta i ett spännande Hackathon, där de delades in i olika grupper. Alla grupper fick olika uppdrag som de skulle lösa och ett vinnande lag utnämndes vid dagens slut.

Det blev en givande och spännande dag för både elever och företag, som tog med sig en hel del nya tankegångar in i framtiden.