Yrkesgymnasiet i Umeå prisar månadens handledare

När utmärkelsen för månadens handledare delades ut för första gången i februari prisades en van handledare som agerat mentor åt flertalet elever. Då och då möter han elever som han handlett under gymnasietiden ute på byggen som färdigutbildade branschkollegor, berättar vinnaren Alexander Lindqvist glatt när han tar emot priset.

Månadens handledare Alexander Lindqvist handleder två elever från Yrkesgymnasiet, Abbas Noroozi och Viktor Hedman som båda går El- och energiprogrammet. Viktor Hedman kombinerar även sina yrkesstudier med hockeyinriktning via Thoren Sports Academy. Utmärkelsen, som för första gången delas ut, togs emot av en glad Alexander som kallar sig något av en handledarveteran.
– Jag har haft många praktikanter och tycker det är kul. Jag har nog handlett säkert tio elever vid det här laget. Det är en brant utvecklingskurva, så det är roligt att få lära upp och se hur de utvecklas, säger han.

Stefan Karlsson, rektor på Yrkesgymnasiet och Abbas Noorozi som går går el- och energiprogrammet delar ut diplom till Alexander Lindqvist som är månadens handledare.

Abbas Noroozi går El- och energiprogrammet på Yrkesgymnasiet och har sin praktik på en nyproduktion på Ålidhem. Att ha APL ute på en nyproduktion är bra menar Alexander, man får vara med under process från start till mål många gånger och Abbas nickar instämmande. Att Alexander är en handledarveteran värd att prisa håller Abbas med om.
– Jag blir glad och stolt över att han är min handledare och håller med om att han är en riktigt bra på det, säger Abbas.

Under åren på Yrkesgymnasiet är du ute på praktik halva skoltiden vilket innebär att du lär dig stora delar av ditt framtida yrke på en arbetsplats tillsammans med en erfaren handledare. Och en lika erfaren handledare som veteranen Alexander är nog svår att hitta, vilket är en av flera anledningar till att han nu prisas.

Stefan Karlsson, Abbas Noorozi och Alexander Lindqvist

Alexander Lindqvist på Umia Elteknik är månadens handledare i februari.

Utmärkelsen från Yrkesgymnasiet, februari månads handledare
delas ut med motiveringen:
Med ett brinnande intresse samt engagemang som handledare är du med och formar morgondagens medarbetare inom yrket som elektriker.
Du bidrar med din kunskap, engagemang samt ditt stora hjärta till att utveckla ungdomarna tillsammans med oss på Yrkesgymnasiet i Umeå.
Du bidrar även på programråden med klokhet och sprider energi kring dig.
Vi är oerhört tacksamma för ditt engagemang
och stolta att kunna utnämna dig som månandens handledare.
Stort grattis Alexander!
Vill du besöka skolan för en privat rundvisning?
Besök vårt digitala öppna hus här för att boka!