Yrkesgymnasiet i Göteborg byggs om: ”Blir i princip som en helt ny skola”

Yrkesgymnasiet i Göteborg får en ansiktslyftning. Till hösten välkomnas eleverna tillbaka till en totalrenoverad skola. – Det känns underbart att kunna öppna upp för fler sociala ytor för eleverna, säger rektor Janna Krstic.

Yrkesgymnasiet i Göteborg erbjuder utbildningar till allt från kock, till frisör, byggnadsarbetare, undersköterska och reseguide med mera. Skolan har i dag cirka 360 elever och huserar centralt i Göteborg, nära Svingeln.
Nu väntar en omfattande renovering av skollokalerna. Faktum är att man redan har påbörjat ombyggnationen av skolan och målet är att allt ska vara klart när höstterminen drar i gång i augusti.

– Vi bygger om hela skolan så det kommer i princip bli som en helt ny skola. Vi bygger enligt YG:s koncept med mycket öppna ytor och modern inredning, säger rektorn Janna Krstic och fortsätter:

– Det är de gemensamma ytorna och lokalerna, inte de praktiska lokalerna, vi bygger om. Vi ska öppna upp så att vi får fler sociala ytor för eleverna. Det kommer att främja utvecklingen på skolan de kommande åren. Det är många frågor från eleverna och de längtar tills det är klart. Det känns underbart att kunna göra detta, säger Krstic.

Tatjana Miletic är verksamhetschef för Yrkesgymnasiet och hon kommenterar YG Göteborg och ombyggnationerna så här:

– Vi utför alltid vårt uppdrag med stor passion för lärande och individ, med modet och kraften att ständigt utveckla och förändra skapar vi den bästa utbildningen för framtidens kompetenta medarbetare och yrkesproffs. Därför är det extra häftigt att föra in även lokalkonceptet fullt ut på en redan etablerad skola, säger Miletic.