Yrkesgymnasiet Göteborg flyttar till större lokaler

Under våren kommer Yrkesgymnasiet i Göteborg att göra sin efterlängtade flytt till större lokaler. Den nya skolan kommer ligga precis vid hållplatsen Svingeln på Ranängsgatan 7 – bara tio minuters promenad från Centralstationen.

– Att skolan flyttar till nya lokaler är jättespännande och det kommer bli väldigt roligt, säger hotell- och turismeleven Eda.

Även hennes klasskompis Jelena som håller med.

– Det kommer bli härligt med större och finare lokaler, säger hon och berättar vidare att hon också ser fram emot flytten.

Just nu håller lokalerna på Ranängsgatan på att renoveras och iordningsställas för att passa Yrkesgymnasiets behov. Eleverna kommer innan sommaren att få kliva in i stora nymålade och fräscha lokaler.

Både Eda och Jelena ser fram emot att det blir ett helt nytt område som skolan kommer att ligga i och att de kommer få träffa många nya elever när skolan, som idag har fyra program utökar till att ha nio yrkesprogram höstterminen 2017.

– Vi hoppas även att vi får vara med och påverka valet av inredning och möbler, tillägger tjejerna.

Den nya skolan kommer att ha stora sällskapsytor, sköna soffor och mycket annat som eleverna har önskat sig. Detta för att skapa miljöer för eleverna att trivas i samt skapa goda relationer.

Rektorn Janna Krstic håller även med eleverna och tycker att det bästa med flytten är att skolan hamnar väldigt centralt i Svingeln och har nära till bra kommunikationer vilket underlättar för både elever och lärare.