Yrkesgymnasiet Gävle träffar dig på Instagram

Är du nyfiken på Yrkesgymnasiet Gävle, men inte riktigt bestämt dig? Upptäck skolan och få svar på alla frågor hemifrån. Häng med på digitalt öppet hus, livestream och chatt.

Den 8 maj stänger omvalet till gymnasieskolor i Gävle. Under den här perioden brukar Yrkesgymnasiet vanligtvis hålla öppet hus för att ge elever och föräldrar möjlighet att besöka skolan. Det kan vara bra att få se lokalerna och träffa lärare och eleverna.

På grund av covid-19 finns ingen möjlighet att hålla fysiska öppna hus. Yrkesgymnasiet jobbar lösningsorienterat och försöker se allt från den ljusa sidan. Istället ser de fram emot att träffa de sökande i den digitala sfären. Den 6 maj mellan klockan 17:00 och 18:00 håller skolan ett digitalt öppet hus på Instagram.

Dessutom kör Yrkesgymnasiet den 7 maj mellan klockan 16:00 och 17:00 en livestream med frågestund på Instagram. Innan omvalet stänger ordnar även skolan en livechat den 8 maj mellan klockan 14:00 och 15:00.

– Vi jobbar digitalt för att besvara alla nyfiknas funderingar. Under rådande omständigheter gäller det att anpassa sig och det gör vi fullt ut, säger kommunikatör Matilda Sjöstrand.

Om Yrkesgymnasiet

Yrkesgymnasiet skapar jobb redan innan studenten. Eleverna lär sig sitt drömyrke genom minst 50 % praktik på riktiga arbetsplatser. Just nu är det omvalsperiod för gymnasievalen. Klicka här för att välja Yrkesgymnasiet