Yrkesgymnasiet Gävle firade en annorlunda student på Engeltofta

När det oväntade händer gäller det att anpassa sig. På Yrkesgymnasiet Gävle firades därför studenten på Engeltofta, där skolan kunde se till att säkerhetsåtgärder gjorde det möjligt för eleverna att fira sin student. Allt visades live på Instagram för avgångselevernas vänner och släktingar.

Studenten är en dag som många minns länge. Men Coronaviruset gjorde att ett vanligt studentfirande, med stora utspring och flak, inte längre var möjligt. Därför planerade Yrkesgymnasiet Gävle om studentfirandet.

Tack vare skolans lösning kunde eleverna fira tillsammans vid havet i Engeltofta. Vänner och släkt fick delta digitalt genom en livesändning. Trots omständigheterna fick studenterna därmed en dag att minnas, under en klarblå himmel i den vackra herrgården.

Stort grattis till alla studenter och bra jobbat under alla dessa tre år – ni är grymma!