Yrkesgymnasiet Borås rektor Emma vill att alla ska känna sig sedda

Hösten 2020 öppnar Yrkesgymnasiet Borås för första gången och rektor Emma Rosengren har stora planer för den nya skolan. Här berättar hon om sina förväntningar inför skolstarten och om det motto som hon vill att Yrkesgymnasiet Borås ska arbeta efter.

Vad är dina förväntningar på Yrkesgymnasiet Borås?
– Mina förväntningar på YG Borås är att det ska bli en skola som skapar yrkesstolta och ansvarsfulla arbetare inom de lärlingsutbildningar som vi levererar. Jag vill att våra elever går ut i arbete direkt efter skolan. YG Borås ska vara en skola med mycket hjärta, stolthet och professionalitet.

Vad har du med dig för erfarenheter som kan bidra till denna arbetsplats?
– Jag har arbetat som skolledare och rektor i 12 år nu, både i kommunal verksamhet och på friskola och den erfarenhet jag har hoppas jag ska leda till en trygg arbetsplats och skola där alla trivs och får det stöd som var och en behöver. Jag är också utbildad gymnasielärare i franska och engelska.

Har du något motto som du arbetar efter?
– För mig är det viktigt att alla elever och personal känner sig sedda och lyssnade på. Jag vill att skolan ska kännas som ett andra hem och att verksamheten genomsyras av ett stort hjärta.