Yrkesgymnasiet Borås APL-samordnare har stora planer inför skolstarten

När Yrkesgymnasiet Borås startar under hösten kommer ett av skolans stora fokus vara praktiken: mer än hälften av elevernas utbildningstid kommer att vara på en arbetsplats. Det blir många praktikplatser och skolan har därför redan nu anställt en APL-samordnade och administratör som ska ordna med allt. Här berättar Julia Thuresson om vad hon ser fram mot när Yrkesgymnasiet Borås öppnar.

Hej Julia, berätta om dig själv!

– Mitt namn är Julia Thuresson och jag är uppvuxen i Borås. Jag är positiv, nyfiken och en hjälpsam person. På min fritid gillar jag att vara aktiv genom att träna och umgås med familj och vänner. Jag har en liten hund som heter Diamond, som gillar att busa och gå långa promenader i skogen.

Hur tycker du att det ska bli att börja jobba på Yrkesgymnasiet Borås?

– Jag tycker att det ska bli hur roligt som helst att börja jobba på Yrkesgymnasiet. Att jag dessutom kommer att få vara med från start gör mig extra glädjefylld.

Vad har du för förväntningar på skolan?

– Mina förväntningar är en skola som ska föregå med gott exempel, där det finns möjligheter för elever att kunna utvecklas och berika sig med nya kunskaper. En plats för elever att vilja gå till, där de känner sig säkra och nöjda med sin utbildning.

– Som samordnare/admin vill jag framförallt kunna hjälpa eleverna med lärorika och trivsamma praktikplatser för en utveckling inför framtiden. Jag vill även vara delaktig i elevernas skolgång genom att lyssna på deras önskemål och krav till det bättre för alla på skolan.