Yrkesgymnasiet är med där det händer!

Yrkesgymnasiet är med där det händer! Den 27-30 maj hålls första upplagan av Southern Sweden Design Days i de gamla lokstallarna i Kirseberg. Eventet arrangeras av Form/Design Center med syftet att synliggöra och bygga kunskap kring design – med fokus på hållbarhet, samverkan, utveckling och innovation. Elever från Yrkesgymnasiet kommer att få vara med och bygga upp Londonpaviljongen som blir en central del av eventet. I förra veckan träffade Chris Nilsson, yrkeslärare på Bygg- och anläggningsprogrammet, Ann Isler, projektledare för Southern Sweden Design Days, för att diskutera uppdraget.

– Det här är ett otroligt spännande projekt att få vara delaktig i, säger Chris. Det ger eleverna en annan vinkel på snickaryrket. Här får vi vara med och bygga upp en miljö som ska användas för att sedan monteras ner och byggas upp igen någon annanstans.

Paviljongen är ritad av arkitektkontoret Förstberg Ling i samarbete med Svensk Form Syd – Form/Design Center och branschorganisationen Svenskt Trä. På länken nedan kan du se hur paviljongen kommer att se ut när den är färdig. Den visades även i London under London Design Fair 2019:

Följ oss på sociala medier för att se hur projektet utvecklas!