YG Umeå får besök från systerskolan i Tyskland

Eleverna på Yrkesgymnasiet får vidga sina vyer.
Inom ramen för Erasmus+- projektet besökte systerskolan Forsbos från tyska Straubing Umeåskolan för att utbyta erfarenheter.

Projektet, som är EU-finansierat, har bedrivits under de senaste två åren med ett antal besök mellan skolorna för att under temat ”Synergy of Best Practise” träffas, dela med sig av erfarenheter och göra olika yrkesrelaterade yrkesbesök. Under vecka 12 besökte eleverna från Straubing Yrkesgymnasiet i Umeå och fick bland annat besöka praktiklokalen och göra studiebesök på skogsmaskinsföretaget Komatsu Forest. Eleverna hann också med att bygga lekstugor tillsammans våra elever och inte minst ta del av den svenska vintern och fick pröva på att pimpla, köra snöskoter och besöka Älgfarmen utanför Bjurholm.

Efter påsk åker våra YG-elever ner till Tyskland.