YG Skellefteå och elevfonden skänker glädje för ensamkommande elever

[ingress]En väg till att integreras i svenska samhället är att ta del av vardagen. I Skellefteå är ishockey och lagets stolthet Skellefteå AIK något stort och viktigt. Det passade Yrkesgymnasiets elever på att visa upp för sina ensamkommande klasskamrater.[/ingress]

Tack vare bidrag från Elevfonden har Yrkesgymnasiet kunnat skapa och iscensätta ett antal ”Temakvällar” just med syfté att integrera ensamkommande elever i olika typer av aktiviteter under våren och hösten.
– Första temakvällen blev verkligen succé. Det var sammanlagt 98 personer som deltog så det var väldigt bra uppslutning av både elever och personal. Bland de ensamkommande eleverna var uppslutningen hundra procent och det var enormt uppskattad att gå på hockey och visa vilken gemenskap det är här i Skellefteå, konstaterade Yrkesgymnasiets rektor Johanna Smitt.