YG Gävle besökte Nordbyggmässan

Nordbyggmässan är den största mässan för bygg, VVS- och fastighetsbranschen och årskurs 3 vid Byggprogrammet, Yrkesgymnasiet i Gävle åkte och besökte denna. Bland utställarna fanns bl.a. DeWalt, Bosch och Festool som alla tillverkar maskiner för användning inom byggbranschen. Dessa företag ligger, precis som eleverna vid Yrkesgymnasiet, i framkant av sin utveckling.
Resan tog sin början i Gävle då eleverna tillsammans med sin lärare och mentor Lars-Göran Larsson satte sig i YG-bussen och färdades till Älvsjö. Väl där fick eleverna möjlighet att själva gå omkring i mässhallen och söka upp olika utställare och sedan beskriva för varandra samt sin mentor vad de stött på under besöket. Eleverna fick också stora möjligheter att själva fråga mässans utställare vars verktyg de själva har kommit i kontakt med under sin praktikperiod.
Många elever upplevde resan som väldigt trevlig och spännande. Mässhallen var fylld till bredden av besökare och eleverna från Yrkesgymnasiet fick en fantastisk möjlighet att utforska nya material, verktyg samt knyta kontakter med företag och utställare.
En av de stora nyheterna på mässan var Festools batteridrivna isoleringssåg (se bild) vilken kommer att underlätta vid isoleringsarbeten, speciellt med tjockare isoleringsmaterial.