Vi välkomnar Mikael Palm till Yrkesgymnasiet i Malmö!

Mikael Palm klev in på Yrkesgymnasiet Malmö i februari och är vårt senaste tillskott på Fordons- och transportprogrammet. Mikael har lång erfarenhet inom branschen och känner att Yrkesgymnasiet Malmö är en arbetsplats han kommer att trivas bra på.
– Jag började på Yrkesgymnasiet Malmö i februari. Det är en fantastisk arbetsplats, vilken organisation, berättar Mikael.

Mikael är ny yrkeslärare på Fordons- och transportprogrammet sedan februari månad och trivs såhär långt extremt bra på sin nya arbetsplats. Han har många års erfarenhet inom yrket och har tidigare arbetat på både Jacobsskolan i Hässleholm och på Agnesfrids gymnasium i Malmö innan det till slut blev Yrkesgymnasiet Malmö:

– Jag har varit fordonlärare i tio år. Jag har jobbat på Jacobsskolan i Hässleholm och jag har varit lärare på Agnesfrids gymnasium i Malmö. Det var lång pendling från där jag bor till Hässleholm, så jag tänkte att det kanske kunde vara bra om det fanns en arbetsplats som var lite närmare. Det dök upp en tjänst och då visade det sig att min föredetting Mats skulle pensioneras. Det är faktiskt andra gången som jag efterträder honom för det gjorde jag även på Agnesfrids gymnasium, förklarar Mikael.

Mikael har snabbt blivit en del av Yrkesgymnasiet Malmö och känner att han är omringad av mycket begåvad personal:

– Jag började på Yrkesgymnasiet Malmö i februari. Det är en fantastisk arbetsplats, vilken organisation! Oavsett vad jag har lust att göra så finns det folk som är kloka och som redan har uppfunnit hjulet. Jag bara säger ”får man lov att göra såhär?”, så säger dem ja eller nej. Det är helt fantastiskt, berättar Mikael.

På fritiden spenderar Mikael en hel del av sin tid till att umgås med familjen och bygga på huset. Han ägnar även mycket tid med sin samling motorcyklar:

– På fritiden meckar jag med min flock av motorcyklar. År 2006 så blev jag det absolut högsta man kan bli från att vara en fabrikstränad mekaniker på Harley-Davidson och som kallas för Master Tech. Jag bygger även på mitt hus, putsar på min segelbåt och tar hand om familjen, berättar Mikael.

 

Fem snabba frågor:

Sommar eller vinter?
– Sommar.

Bada i havet eller i poolen?
– Poolen. Eller rättare sagt, om havet är mer är 23 grader så badar jag i havet.

Surt eller sött?
– Surt.

Att vara 40 hela livet eller 18?
– 40.

Pizza eller sushi?
– Pizza, vilken sort som helst!