Vernissage av hotell- och turismelever

Eleverna på hotell- och turismprogrammet på Yrkesgymnasiet i Sollentuna fick i början av terminen en riktigt spännande uppgift. De fick själva välja ut och besöka kända turistmål i Stockholmsområdet, bland annat Skansen, Slottet, Gröna Lund, Aquaria och Junibacken.

-De hämtade informationsmaterial och gjorde sedan planscher med information om öppettider, entrépris, vad man kan få uppleva på varje plats och hur man tar sig dit, säger Anneli Östlund, lärare i hotell och turism.

-Det var en jätterolig uppgift! Vi fick åka in till stan och välja ut ställen och sen fick vi jobba två och två med att göra planscherna, säger Sara som är elev på programmet.

Redovisningen blev i form av en vernissage med planscherna. Eleverna gjorde inbjudningskort och bjöd in två andra klasser på skolan och bjöd på cider och tilltugg.
-Det var roligt med vernissagen och folk minglade och pratade om planscherna, säger Sara.