Vem vill inte vara ”Minister för En Dag”? : Rollspel på Armémuseet i Stockholm

Vi lever i en global värld av fred och konflikt, motstridigheter och samarbeten. För att öka ungas medvetenhet om internationell säkerhetspolitik anordnar organisationen Folk och Försvar ett rollspel som heter ”Minister för en dag”.

Yrkesgymnasiet Huddinge och Yrkesgymnasiet Stockholms elever var nyligen på Armémuseet och fick prova på rollspelet. Besöket gjorde att de fick lära sig mer om internationell politik och öva på att ta praktiska beslut angående sina påhittade länders utveckling och interaktion med grannländerna. Det var mycket uppskattat bland eleverna. Samhällskunskap i rollspelsform återspeglar också vår strävan efter att göra även våra kärnämnen så konkreta, praktiska och upplevelsebaserade som möjligt.