Vårdhjältarna: hyllade yrkesgruppen har störst chans till jobb

Allt fler hyllar vårdpersonalen för deras arbete mot covid-19. Samtidigt toppar Vård- och omsorgsprogrammet listan över gymnasieprogrammen med störst chans till jobb i framtiden. Du som också vill bli vårdhjälte har mycket goda möjligheter.

En positiv sak som 2020 har medfört är att året har påmint oss om hur viktiga vårdhjältarna är för samhället.

Svenskt näringsliv rapporterar att fler söker sig till vårdyrket på grund av covid-19. Pandemin har fått många att förstå hur mycket vårdyrket bidrar till samhällets välmående i stort. Det gör också att fler vill hjälpa till och kan tänka sig att jobba inom vården.

Stora chanser till jobb

Och det kommer finnas stora möjligheter till jobb. Enligt Arbetsförmedlingen är Vård- och omsorgsprogrammet med på topplistan av de gymnasieprogram som ger störst chans till jobb i framtiden. Jobbmöjligheterna för personer med rätt kompetenser är mycket goda. Anledningen är att Sveriges befolkning växer och åldras, vilket gör att fler behöver vård.

Behovet av bland annat undersköterskor, akutsjuksköterskor och anställda inom öppenvården, äldrevården och hemsjukvården är stort – och fortsätter växa.

Även psykologer och psykiatriker fortsätter vara väldigt efterfrågade.

Vill du också bli en vårdhjälte? Vill du ha stora chanser till ett jobb där du får hjälpa människor varje dag? Läs mer om Vård- och omsorgsprogrammet här.