Vänskapsintervjuer YG Sollentuna

Här har vi tre vänskapsintervjuer – alla från YG Sollentuna. Ni träffar Nicole & Paulina, Karina, Emma & Patricia samt Linnea och Emelie. Kolla hur de träffades och vad de säger om varandra.

Vänskap intervju 1 – Nicole Pierre och Paulina Andersson, HA13, YG Sollentuna

YG Sollentuna Nicole Pierre tv och Paulina Andersson th

En solig aprileftermiddag på YG Sollentuna lånar vi Nicole Pierre och Paulina Andersson innan de smiter ut i solen. Båda går sista året på handels-och administrationsprogrammet och ser fram emot studenten.

Hur träffades ni och hur länge har ni varit vänner?

Nicole: Vi träffades här på YG via en tredje kompis och det klickade direkt. Så vi har känt varandra sedan skolstarten.

Paulina: Exakt, vi träffades i klassen i början och vi gillade varandra direkt. Sedan gick det snabbt!

Om ni inte hade haft varandra, hur hade livet på skolan då sett ut?

Båda: Vi sitter inte ihop, så det är lugnt. Alltså vi tycker jättemycket om varandra men vi är vänner med alla i klassen. Alla känner alla här.

Beskriv varandras fina egenskaper:

Nicole om Paulina: Paulina är lugn som person. Hon jobbar hårt och är oftast glad (särskilt när hon inte är hungrig haha)!

Paulina om Nicole: Nicole har massor av energi, hon får igång alla människor i vår klass. Och hon är väldigt generös!

Vänskap Intervju 2- Karina Laachiri, Emma Andersson och Patricia Toubal, hotell-och turismprogrammet, åk1, YG Sollentuna

YG Sollentuna Emma Andersson tv Karina Laachiri im Patricia Toubal th

Karina Laachiri, Emma Andersson och Patricia Toubal vill gärna tala om vänskap med oss, på ett villkor: Alla tre får vara med på intervjun. Vi har inga problem med det. Tillsammans med en rätt stor låda kakor berättar de om sin vänskap.

Hur länge har ni varit vänner och hur träffades ni?

Karina: Sedan september när vi började här på YG Sollentuna. Eller, Emma och Patricia har känt varandra sedan de var små, alltså 5-6 år, men jag kom snabbt in i gemenskapen.

Emma: Jag och Patricia gick i samma förskola och har alltid känt varandra, även om vi inte alltid umgicks. Sedan fick vi reda på att vi skulle gå samma program här på YG.

Patricia: Precis, sedan gled Karina in på ett bananskal. Jag kommer inte ens ihåg hur det gick till, men plötsligt började vi alla tre snacka helt enkelt.

Om ni inte hade varandra, hur skulle det vara då?

Alla tre: Det skulle vara jättetråkigt!

På vilka sätt gör ni livet på skolan roligare då?

Alla möjliga, vi umgås med varandra så blir det roligt helt enkelt!

När Karina måste iväg till ett möte under intervjun får Emma avsluta intervjun med att beskriva Patricias bra egenskaper. Något hon gör som bara en gammal vän kan:

Emma om Patricia: Hon är klumpig på ett roligt sätt, hon kan snubbla på luft och stöta till någon. Hon har sina konstiga stunder som gör allt awesome. Man gillar ju alltid de konstiga sakerna mest, eller hur?

Vänskap intervju 3: Linnea Broberg och Emelie Åhlin HA15

YG Linnea Broberg tv Emelie Åhlin th

Vi är på vippen att ge upp för idag när en snäll lärare på YG Sollentuna hjälper oss i jakten på elever att intervjua. I ett tomt klassrum hittar vi ett gäng tjejer som pluggar tillsammans inför ett matteprov. När vi frågar om någon vill bli intervjuad om vänskap, blir Linnea Broberg och Emelie Åhlin direkt framröstade av de andra. De visar sig snabbt ha en väldigt härlig vänskap.

Hur länge har ni känt varandra och hur träffades ni?

Linnea: Sedan skolstarten här på YG. Vi lärde känna varandra via gemensamma vänner. Det var en match made in heaven!

Emelie: Verkligen! Vi upptäckte direkt att vi tänker likadant, vi har liksom samma humör. Blir glada och sura för samma saker.

Vad hade ni gjort om ni inte hade haft varandra?

Emelie: Det hade varit fett tråkigt annars, vi har kul hela tiden. Sjunger tillsammans på lektionerna, i korridorerna och allt möjligt.

Linnea: Ja! Alltså i början var det lugnt, men nu behöver jag dig här!

Kan ni beskriva varandras fina egenskaper lite snabbt?

Linnea om Emelie: Vi har samma humor och har alltid roligt med varandra. Emelie är härlig och alltid chill att hänga med. Vi kan alltid prata med varandra. Vi är så lika att hon alltid kan relatera. Hon hjälper mig och vi hjälper varandra.

Emelie om Linnea: Med Linnea är det aldrig tyst eller tråkigt, man blir alltid glad av att hänga med henne. Samtidigt kan vi diskutera viktiga, djupare, saker med varandra: som feminism. Jag kan alltid gå till henne om jag är ledsen. Hon har liknande erfarenheter helt enkelt.