Välkomna tillbaka elever – så här har vi anpassat skolan för er i Ale

Äntligen! Nu kommer eleverna tillbaka till gymnasiet i Ale igen, där Lärlingsgymnasiet har blivit Yrkesgymnasiet. Här är några frågor till skolledningenom hur skolan corona-anpassats inför hösten!

1) Vad är det för uppropstider som gäller?
19/8 kl. 10.00 År 1
20/8 kl. 10.00 År 2
20/8 kl. 13.00 År 3

2) Hur känns det att få tillbaka eleverna till skolan igen?
– Vi har längtat efter dig och är så glada att du snart är här. Våren var väldigt märklig när skolan fick stänga ner och bara få träffa dig via distansundervisning. Du är superefterlängtad ska du veta, även om vi i nuläget inte får kramas när vi ses!

3) Vad har ni gjort för covid -19-anpassningar på skolan när ni nu öppnar upp igen?
– Nu när skolan äntligen öppnar upp igen har vi vissa rutiner som alla ska ta del av. Du ska tvätta, alternativt sprita dina händer när du kommer till skolan och ha en god handhygien under hela dagen. Håll 1,5 meters avstånd från varandra och undviker kö till matsalen. Vid minsta sjukdomssymptom under dagen ska mentor meddelas och du ska gå hem. Är du sjuk, stanna hemma! Om smitta kommer in på skolan kan skolan komma att stängas ner och distansundervisning återupptas.

4) Vad ska eleverna tänka på när de nu återvänder till skolan?
– Du ska följa skolans trivselregler och folkhälsomyndighetens rekommendationer, allt för att undvika att vi får in smitta i skolan! Att hålla avstånd är att bry sig om varandra!

5) Finns det något annat som kan vara bra att känna till inför skolstarten?
Lärlingsgymnasiet har fått nya ägare och heter nu Yrkesgymnasiet. Vi är samma personal och skolan ligger på samma plats. Nytt är att du kommer få en egen dator, men annars är det mesta som vanligt!