Vad tycker de nya eleverna om YG Stockholm?

ygs.JPG

[ingress]Elin Wadenholt, Jasmin Raoufi och Therese Wiklund är tre glada tjejer som går första året på handels- och administrationsprogrammet.[/ingress]

Hur kom det sig att ni valde Yrkesgymnasiet och handels-och administrationsprogrammet?

Elin: – Jag var här på ”Elev för dag” och gillade att det är en liten skola där alla känner alla.

Jasmin: – Jag fastnade även för att man har APL så man inte bara behöver sitta i skolbänken.

Therese: -Jag bor i Upplands Väsby och ville in till en skola i stan. Handelsprogrammet är en bred linje som passar mig.

Vad tycker ni om er yrkeslärare?

– Maria är jättebra och gullig.

Vad vill ni göra efter studenten?

Elin: – Jag har sedan barnsben velat jobba i butik. Sedan får vi se vad framtiden utvisar.

Jasmin: – Jag ska välja till kurser så att jag kan läsa vidare till jurist efter gymnasiet. Det är en bra grund att under gymnasietiden lära sig om företagande och handel.

Therese: – Jag vill ha en egen butik.

Känner ni varandra sedan tidigare?

– Nej, vi klickade väldigt bra och har blivit kompisar nu. Det är så bra att skolan är familjär och att alla hälsar på alla.

Vad är era bästa egenskaper?

– Vi pratar hela tiden och är väldigt envisa.