Uppmärksammat studentutbyte på YG Örebro

orebroYrkesgymnasiet Örebro fick nyligen besök från 13 utbytesstudenter från Serbien. YG Örebros hotell- och turistelever har tagit väl hand om sina gäster och visat dem runt i stan. Så pass bra att Nerikes Allehanda uppmärksammade en dag när skolan tog sina gäster till Storstenshöjden där flera av dem åkte för första gången.

Förra året i november var det YG eleverna som åkte ner till Serbien för utbyte – ett utbyte som var inspirerande och givande, att både se likheter och skillnader mellan länderna och växla ideér. Ett utbyte med ett annat land ger våra elever möjlighet till yrkesmässig utveckling, kulturellt utbyte och ökade språkkunskaper.

[quote style=”style3″ align=”none”]

– Du lär dig hur man arbetar utomlands inom det yrke du utbildar dig till, du får ett kulturellt utbyte och du får möjlighet att förbättra dina språkkunskaper lite extra säger rektor Tatjana Miletic.[/quote]