Tjejerna trivs på YG Huddinge

[ingress]Tjejerna på Yrkesgymnasiet Huddinge valde alla skolan av samma anledning:
– Det var för att vi får göra mycket praktik, säger de.[/ingress]

Caroline och Annika ska bli frisörer och går i tvåan. Aurelie och Emelie går i ettan och läser vård och omsorg. Ebba ska bli målare och Anna ska bli elektriker. De är de enda tjejerna på hela skolan, tillsammans med en klasskompis till Emelie och Aurelie.
– Vi har jättebra sammanhållning på skolan, både killar och tjejer. Det är en bra skola!

Skolan blir bättre
Tjejerna som går i tvåan tycker dessutom att YG Huddinge blivit bättre sedan förra året.
– Skolan håller vad de lovar nu. Och vi har fått bättre lärare, förra året hade vi så många olika.

En annan sak som de uppskattar är de relativt små klasserna på skolan. Frisör- och vårdklasserna består av 2 respektive 3 elever, medan el- och byggklasserna är lite större.
– Nu har vi ju mycket praktik, men när vi är på skolan läser vi kärnämnena tillsammans med andra klasser, så man är aldrig ensam på det sättet, säger Annika.

Förberedda för praktik
De som går i ettan ska snart ut på praktik, och det ser de fram emot.
– Det har varit en bra första termin, men mycket plugg. Vård är svårare att öva praktiskt på skolan än andra yrken, säger Aurelie.
– Det är bra att varje program har varsin lokal på skolan, man har lärt sig mycket här innan man ska ut på praktik, säger Anna.

De ser fler fördelar med Yrkesgymnasiet.
– De som går vissa program får körlektioner om de behöver det i yrket, säger Annika.
– Man märkte redan första veckan på praktiken i höstas att man måste ha körkort för att kunna ta sig till olika ställen i jobbet, säger Anna.
– Och vi andra får en studie-eller inspirationsresa någonstans i Europa, säger Annika.