ThorenGruppen förvärvar JB Kompetens

ThorenGruppen AB har idag förvärvat JB Kompetens AB från JB Educations konkursförvaltare.

ThorenGruppen anser att verksamheten inom JB Kompetens är mycket spännande och passar väl in i företagets strategi att bredda verksamheten till att omfatta fler utbildningssegment.

”Möjligheten att förvärva ett så väletablerat företag som JBK gjorde att vi agerade snabbt. Synergieffekter med vår nuvarande verksamhet tror vi kommer göra hela företaget starkare” säger Raja Thoren, VD på ThorenGruppen.

JB Kompetens kommer att bedrivas vidare som vanligt med fokus på leveranskvalitet och lönsamhet.

För frågor rörande affären kontakta Johan Wewel, affärsområdeschef Vux 070-6233714/johan.wewel@thorengruppen.se eller Raja Thoren VD 070-2060506/raja.thoren@thorengruppen.se

Övergripande frågor rörande ThorenGruppen var vänlig kontakta Joakim Ekblom, Marknads och kommunikationschef, 070-7950030/joakim.ekblom@thorengruppen.se

JB Kompetens AB är ett utbildningsföretag med verksamhet inom vuxen- och arbetsmarknadsutbildning. Företaget har kontor i över 30 orter i Sverige, har 150 medarbetare och omsätter 160 MSEK.

 

ThorenGruppen AB är ett norrländskt utvecklingsföretag med säte i Umeå. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Vi har flera affärsområden och är idag över 500 medarbetare. Störst är vi på gymnasiesidan där vi äger och driver 26 skolor inom tre koncept.