Temakväll – Boda Borg

Denna vecka genomförde Yrkesgymnasiet Skellefteå den fjärde temakvällen med inriktning mot integration. Vi valde att göra det på Boda Borg i Skellefteå. Det var alla ettor på skolan som deltog vilket innebar att vi var 40 personer i lokalerna.

Strax efter klockan 12 tog vi oss i samlad trupp upp till vitberget där Boda Borg ligger och eftermiddagen började med att vi togs emot av en i personalen som instruerade oss alla hur det fungerade i lokalerna samt hur vissa rum var konstruerade. Några var klurigare än andra och det fanns olika svårighetsgrader på rummen.

Boda Borg påminner litegrann om fångarna på fortet då det är både kondition, styrka och logiskt tänkande i de olika rummen. Eleverna var uppdelade i lag om fyra, de fick vara med en elev som det kände sen tidigare och sen parade vi ihop dem två och två. Detta blev väldigt lyckat och eleverna lärde känna varandra på ett väldigt roligt och annorlunda sätt då det behövde samarbeta mycket i rummen.

Detta ledde också till att eleverna integrerades tillsammans vilket blev väldigt lyckat! Vid dagens slut samlades alla och kikade på sina resultat, pratade med varandra och sammanfattade dagen.  .

En mycket uppskattad aktivitet!