Studentfirandet flyttades till en restaurang: ”Vi är så glada över att ha hittat en lösning”

Att ta studenten är något väldigt stort för de flesta elever och värt att fira. Men på grund av Covid-19 och regeringens rekommendationer har många studentfiranden ställts in. Yrkesgymnasiet Linköping hittade en lösning som gjorde det möjligt för eleverna att fira på säkert avstånd.
 När event ställs in och social distansering rekommenderas kändes studentfiranden som långt borta. Men Yrkesgymnasiet Linköpings elever kunde ändå fira in sin student på en restaurang med olika säkerhetsåtgärder på plats.

– Vi är så glada över att ha hittat en lösning. Vi vet hur viktigt det är med studenten för våra elever och vi ville ge dem ett fint firande efter tre år på gymnasiet, trots omständigheterna, säger Mikael Ejerblom, rektor på Yrkesgymnasiet Linköping, om studentfirandet.

– Vi säger stort grattis till alla våra studenter och önskar dem lycka till i framtiden!

Se bilderna från firandet på skolans Instagram!