Studenten på Yrkesgymnasiet Umeå firades på restaurang

Studentdagen är något många minns hela livet. Men för avgångsklasserna år 2020 såg firandet ut att vara i fara på grund av restriktionerna kring Covid-19. På Yrkesgymnasiet Umeå kunde elever och lärare ändå spendera kvällen tillsammans på en restaurang, där flera säkerhetsåtgärder var på plats.

Ett vanligt år syns och hörs studenterna överallt, men i år har gatorna varit tomma på flak med glada avgångselever. Men för Yrkesgymnasiet Umeå var det ändå viktigt att ge eleverna en chans att säga hej då till sin gymnasietid.

– Det var viktigt för oss att kunna ge eleverna ett studentfirande, trots omständigheterna. Därför är vi så glada över att ha hittat den här lösningen med att fira på restaurangen Rex, säger Stefan Karlsson, rektor på Yrkesgymnasiet Umeå.

– Vi önskar alla våra elever ett stort grattis till studenten och lycka till i framtiden!

Avgångseleven Jesper Ålander berättar om hur det känns att ta studenten:

– Jättebra! Det är riktigt bra, och nästan overkligt. Jag vet inte vad jag ska göra efter studenten än, men jag tar det som det kommer.