Stolt rektorsduo ska bygga upp YG Göteborg

Janna Krstic är ny rektor på Yrkesgymnasiet Göteborg och kommer med sin långa erfarenhet inom yrkesutbildningar att sätta skolan på kartan. Detta i ett nära samarbete med Pauline Eriksson, biträdande rektor.
-Vi vill bygga broar mellan skolan och näringslivet så att eleverna får en trygg utbildning med hög kvalité, berättar den nya skolledaren.

Janna Krstic är Göteborgare i själ och hjärta och har lång erfarenhet inom lärlingsutbildning. Innan hennes karriär som lärare tog fart bodde hon nio år i Australien där studier inom Hotel Management sedan tog henne tillbaka till Sverige.

-När jag flyttade hem till Göteborg började jag arbeta inom evenemangsbranschen samtidigt som jag utbildade mig till lärare inom Hotell- och turism. Att arbeta med evenemang krävde gott ledarskap och mycket struktur, vilket jag har stor nytta i dag i min roll som rektor, berättar Janna som efter sin lärarexamen arbetat många år inom både vuxenutbildning och lärlingsutbildning.

-För mig känns uppdraget som rektor här på Yrkesgymnasiet väldigt spännande, jag vill vara med och påverka ungdomarna och visa dom vilket värde deras yrkesutbildning har, säger den passionerade rektorn.

För Janna är det viktigt att skapa en god laganda och att alla medarbetarna är med på tåget och den resa som Yrkesgymnasiet Göteborg gör. Till hennes hjälp finns Pauline Eriksson, skolans biträdande rektor och tillsammans utgör dom ett starkt team.

-Jag är förväntansfull och hedrad över uppdraget, jag och Janna kompletterar varandra och tillsammans har vi en samlad bild av verksamheten som gör oss till ett starkt team, berättar Pauline som tidigare arbetat på Thoren Business School Stockholm.

Med många kontakter inom näringslivet kommer Janna och Pauline att bygga starka broar mellan skolan och branschen, vilket bidrar till en trygg skolmiljö med bra praktikplatser. Men deras vision slutar inte där.

-Vi vill sätta Yrkesgymnasiet på kartan här på västkusten och erbjuda hög kvalitet på utbildningen. Eleverna ska älska att komma till skolan och förstå värdet i sin gymnasietid, säger rektorsduon.