Snart färdigbakad frisör på Yrkesgymnasiet Umeå

fridaattitydEfter snart 3 år på frisörlinjen på Yrkesgymnasiet Umeå är Frida Wiik en fullfjädrad frisör. När Yrkesgymnasiet besöker Frida på hennes praktikplats, Attityd, i Umeå tar hon skickligt och smidigt emot en kund. Det hörs direkt att hon är van vid kundkontakt och att hon vet vad hon gör. Elegant förhör hon sig om vad kunden vill göra och lotsar sedan kunden vidare mot schamponeringen.

Frida har haft sin praktikplats på Attityd under hela sin gymnasietid och våra elever på Yrkesgymnasiet får vara ute på praktik hela 50% av sin utbildningstid. Idag, efter över 2 års praktik har hon samma uppgifter som vilken frisör som helst. Hon klipper, färgar och sätter upp hår, dessutom färgar hon fransar och bryn. Under sin praktiktid har Frida jobbat ihop sin egen kundkrets och har idag 30-40 regelbundna kunder.

Frida känner sig väldigt nöjd med sitt gymnasieval och har även fått jobba extra på sin praktikplats. Snart är det dags för studenten och då hoppas Frida på fortsatt jobb hos Attityd. Men innan det är dags att sätta på sig studentmössan och sjunga om studentens lyckliga dar så är det dags för delprovet. Något som känns nervöst.

– Jag är mest nervös för herrklippningen och permanentrullningen. Rulla vet jag att jag kan men det är tidspressen som känns nervöst.

Lycka Frida, det kommer att gå alldeles galant!