Sladjan vann pris för Årets Mod

Grattis Sladjan Djordjevic, vår fordonslärare, till priset Årets Mod. Av cirka 2000 anställda inom skolföretaget Thorengruppen vann Sladjan priset under skolans pampiga utbildningsdagar i Piteå.

– Det var väldigt roligt och oväntat att jag fick priset. Jag blev helt paff, säger Sladjan och skrattar. Jag har aldrig i hela mitt liv trott att jag skulle jobba som lärare och tycka det är kul.

Sladjan Djordjevic är nu inne på sitt andra år som lärare på Yrkesgymnasiet i Göteborg. I tio år har han jobbat som personlig servicetekniker inom fordonsindustrin. Med den erfarenheten i bagaget förbereder han våra elever för arbetslivet på bästa sätt.

Han vann priset för att han med stort mod vågat ta sig an nya utmaningar i sitt yrke och bidragit med kunskap som resten av lärarlaget haft nytta av. Med engagemang och organisationsförmåga har han skickligt etablerat Yrkesgymnasiets varumärke inom yrkesbranschen i Göteborg.

Sladjan tycker att en av de större utmaningarna han har som lärare är att motivera eleverna till att ständigt vilja lära sig mer om fordonstekniken och industrin.
– Arbetsmarknaden skriker efter duktiga mekaniker och de vill ha de bästa eleverna, säger Sladjan.

Han är nöjd med valet att börja jobba som lärare och han älskar att se sina elever utvecklas.
– Min förhoppning är att de ska bli Göteborgs bästa bilmekaniker i framtiden, säger han.