Skrivartävling uppmuntrar kreativitet i kristider

Yrkesgymnasiet Göteborg genomför sin skrivartävling även detta år – trots distansundervisning. Med temat kris vill skolan ge utrymme för skaparkraft i kristider.

Lagom till skolavslutningen koras första- andra- och tredjepris där pristagarna får fina presentkort från Nordstan. Efter tävlingen får alla deltagare en bok med de samlade bidragen. Exemplar av boken kommer dessutom finnas i skolbiblioteket.

– Upplägget är väldigt fritt och man får välja många olika typer av texter. Vi vill att eleverna tänker utanför ramarna och låter kreativiteten flöda, säger Simon Gustafsson, svensklärare på Yrkesgymnasiet.

Det går att skicka in sitt bidrag fram till den 24 maj. Läs mer om tävlingen här.

Om Yrkesgymnasiet

På Yrkesgymnasiet lär sig eleverna genom att jobba. Minst halva utbildningstiden sker på en arbetsplats med en erfaren handledare vilket skapar goda förutsättningar för att få in fötterna på arbetsmarknaden.

Just nu är det omvalsperiod för gymnasievalen. Välj Yrkesgymnasiet här.