Sju yrken där det är lätt att få jobb i framtiden

Funderar du på vad du vill jobba med efter gymnasiet? Kanske blir det lite lättare att ta ett beslut om du har koll på hur arbetsmarknaden förväntas se ut om några år. Inom en del yrken är det redan nu brist på arbetskraft, och där finns det därmed många arbetsmöjligheter i framtiden. Här kommer vår lista på några av de yrken (utan inbördes ordning) där det är minst konkurrens om jobben år 2024! *

1. Snickare

Som snickare får du jobba med både större och mindre projekt, och det är ett aktivt yrke som passar dig som gillar att vara utomhus. Om några år kommer många erfarna snickare att gå i pension, och därför behöver fler utbilda sig inom yrket. Du som vill bli snickare kan välja Bygg- och anläggningsprogrammet

Läs mer om Bygg- och anläggningsprogrammet
Image
Image

2. Elektriker

Elektriker är ett underskattat yrke i dagens samhälle; hur skulle vi klara oss utan fungerande el? Du som väljer det här yrket får därmed en viktig samhällsroll. Det är dessutom ett roligt yrke, som passar dig som gillar att lösa problem. På El- och energiprogrammet blir du redo för att börja jobba som elektriker.

Läs mer om El- och energiprogrammet

3. Fordonsmekaniker

Det kanske är överraskande att det råder brist på fordonsmekaniker, för vem gillar inte bilar? Om du också känner så är det här yrket för dig. . Fordons- och transportprogrammet passar dig som vill arbeta med det här yrket.

Läs mer om Fordons- och transportprogrammet
Image
Image

4. Undersköterska

Om 2020 har lärt oss något så är det hur oerhört viktigt det är med bra sjukvård. Som undersköterska får du en viktig roll för dina patienter, samtidigt som du blir efterfrågad på arbetsmarknaden.Vård- och omsorgsprogrammet förbereder dig för undersköterskeyrket.

Läs mer om Vård- och omsorgsprogrammet

5. VVS-Montör

Har du någonsin varit utan vatten där hemma under en tid? Då vet du hur viktiga VVS-montörer är. En VVS-montör installerar och reparerar rör, en arbetsuppgift som kräver mycket kunskap inom t.ex. hur man läser ritningar och beskrivningar. För dig som vill bli efterfrågad på arbetsmarknaden är VVS- och fastighetsprogrammet ett bra alternativ.

Läs mer om är VVS- och fastighetsprogrammet
Image
Image

6. Målare

Som målare arbetar du både inomhus och utomhus med att sätta färg på väggar, tak och golv. Bygg- och anläggningsprogrammet passar dig som vill bli målare.

Läs mer om är Bygg- och anläggningsprogrammet

7. Förskollärare

Alla minns väl sin gamla favoritlärare? Som förskollärare får du hjälpa barn och unga att ta nästa steg i sin utveckling, och lägga en bra grund inför deras framtid. För det här yrket behöver du högre utbildning, men om du lägger till kurser för högskolebehörighet kan Barn- och fritidsprogrammet vara något för dig som vill bli förskollärare.

Läs mer om Barn- och fritidsprogrammet
Image

*Prognos enligt Arbetsförmedlingen år 2019

Skicka en intresseanmälan

Är du intresserad av digitalt öppet hus eller har du några frågor om skolan? Skicka en intresseanmälan så kontaktar vi dig med mer information!

    Vilken skola är du intresserad av?:

    Är du intresserad av ett särskilt program? (valfritt)

    Ditt namn (obligatorisk)

    Din epost

    Telefon (obligatoriskt)