Samarbete ska kickstarta elevers karriärer

[ingress]ThorenGruppen AB har inlett ett exklusivt samarbete med rekryterings- och bemanningsföretaget Adecco. Elever på Yrkesgymnasiet och Thoren Business School erbjuds möjlighet att under sina tre gymnasieår delta i ett program för att bli mer anställningsbara efter studenten.[/ingress]

Eleverna får i programmet bland annat information, tips, vägledning och CV-granskning. De får också genomgå intervjuer som genomförs av Adeccos rekryteringskonsulter. Alla elever erbjuds därtill finnas med i Adeccos CV-databas och elever över 18 år kan erbjudas anställning inom bemanning.

Utbildningarna vid Thoren Business School och Yrkesgymnasiet är nära knutna till näringslivet respektive yrkeslivet.

– Samarbetet med Adecco är ett viktigt led i att förbereda eleverna för framtiden. Vi har utvecklat ett program där eleverna inte bara blir bättre på att söka jobb, utan också har större möjligheter att få ett riktigt arbete då de kan matchas mot konkreta jobb, säger Raja Thoren, VD, ThorenGruppen AB.

– Det känns roligt att vi är först ut med ett samarbete av detta slag på nationell nivå. Adecco är ett välrenommerat företag och vi ser fram emot att tillsammans ta samarbetet mellan skolor och näringsliv till nya nivåer, säger Joakim Ekblom, Marknadschef, ThorenGruppen.

– För oss är samarbetet med ThorenGruppen intressant eftersom de har gymnasieskolor med både praktiska och teoretiska utbildningar, då vi har behov av elever med olika kunskap och kompetens. Vi kan tidigt under deras utbildning informera om oss och branschen. Eleverna får insyn i hur arbetslivet fungerar och kan bättre förbereda sig för sin yrkeskarriär, säger Helen Forsling, Affärsområdeschef, Adecco Student.

För mer information, kontakta:

Christine Rosencrantz, Personal- och informationschef, ThorenGruppen AB, 072-725 95 35, christine.rosencrantz@thorengruppen.se

Joakim Ekblom, Marknadschef, ThorenGruppen AB, 070-795 00 30, joakim.ekblom@thorengruppen.se

Helen Forsling, Affärsområdeschef, Adecco Student, 073-684 75 37, helen.forsling@adecco.se

ThorenGruppen AB är ett av Sveriges största och mest expansiva utbildningsföretag. Företaget har två gymnasiekoncept med 19 skolor från Skellefteå i norr till Malmö i söder. Thoren Business School utbildar framtidens affärsmän, affärskvinnor och ledare. Yrkesgymnasiet utbildar framtidens yrkesmän och yrkeskvinnor. All utbildning sker i nära samarbete med näringslivet och är verklighetsbaserad och upplevelseinspirerad.

För mer information http://www.thorengruppen.se/.

Adecco är världens största företag inom rekrytering, bemanning och konsulttjänster med ca 6 600 kontor i ca 60 länder över hela världen. Inom Adecco arbetar 34 000 personer och över 3 miljoner anställda som är uthyrda till andra företag. Det gör bolaget till världens största arbetsgivare.

För mer information http://www.adecco.se.