Praktik inom handel ledde till anställning

På Yrkesgymnasiet får eleverna lära sig sitt yrke genom att göra praktik på företag i olika branscher. För flera leder praktiken till jobb redan under gymnasietiden. Tre av dessa är Amir, Antonio och Omid som går på Yrkesgymnasiet i Malmö.

Amir har hittat rätt på MQ
Amir är riktigt nöjd med sin praktik på MQ Triangeln, där får han göra allt som hör butiksjobb till. Såsom att packa upp varor, bemöta kunder, prisskylta, hålla snyggt och stå i kassan.
Det har gått bra för Amir och han är väldigt omtyckt. Hans arbetsvilja och inställning har lett till en anställning på MQ.

-Han är vår lilla stjärna! utbrister butikens dekoratör spontant.

Antonio trivs bra på Lagerhaus
Antonio kom till Lagerhaus på Triangeln och trivdes med en gång, nyligen blev han anställd.

-Det roligaste är när man får hjälpa till att bygga om ett helt bord för att kunden ska få syn på varorna och lockas dit. Kassan är också rolig för då snackar man som mest med folk.

Antonio tycker att utbildningen är över förväntan.
-Eftersom jag går ett lärlingsprogram så har jag mycket praktik och jag stortrivs med det. Lärarna är också väldigt engagerade och de hjälper en väldigt mycket.

Vad har du för planer framöver?
-Efter gymnasiet kommer jag att ta ett års paus och jobba. Därefter får jag se om jag kanske ska plugga vidare eller fortsätta jobba.

Omid har fullt upp på LloydsApotek
Omid praktiserar på LloydsApotek i Katrinelunds centrum. Han har blivit behovsanställd och har redan fått jobba en hel del.

-Så fort jag kom dit körde vi fullt ös. Jag får ta hand om varor som kommer, jag står i kassan, frontar varor och så någon gång varje månad inventerar vi. Däremot måste man vara apotekare för att ge medicinska råd till kunderna.

Vad är bäst med din utbildning?
-Det bästa med att läsa handel är att man får komma ut och träffa nya människor varje dag. Eller kommer det stamkunder som man får ta hand om. Det tycker jag är roligt.

Omid har tidigare praktiserat i klädbutiken Sams och på Elgiganten.