Patrik Löfgren prisad av ThorenGruppen

[ingress]Patrik Löfgren, fordonslärare på Yrkesgymnasiet Sollentuna, har utsetts till Årets medarbetare av ThorenGruppen.
– Det känns fantastiskt! Det var väldigt oväntat, men jag blev jätteglad och faktiskt lite rörd också, säger Patrik.[/ingress]

Patrik har jobbat på Yrkesgymnasiet Sollentuna sedan skolan startade i höstas.
– Visst känner man att man har gjort ett bra arbete, men det har många andra också, säger han.
Sedan i november har han även hjälpt till på Yrkesgymnasiet Linköping.
– Det var en utmaning för mig själv och så vill man ju hjälpa till. Det kanske inte är optimalt att jobba på två skolor långt ifrån varandra, men det är okej under en kortare period.

Patrik har 18 år som bilmekaniker på Volvo i bagaget och han har också arbetat 7 år som yrkeslärare. Efter ett kortare avbrott fick längtan efter lärarjobbet honom att söka sig till Yrkesgymnasiet. Han har ett tydligt sätt att lära ut:
– Jag är mycket för att visa praktiska detaljer. Jag gillar inte att bara rita upp eller berätta, utan vi har också teoretiska lektioner i verkstaden bland bilar och verktyg. Det händer ofta att jag avbryter en teorilektion för att jag vill visa praktiskt på en bil hur man gör och hur det ser ut.

Skolan och verkstadslokalen var helt tom när Patrik fick jobbet på Yrkesgymnasiet, men det är sedan länge åtgärdat.
– Jag är väldigt mån om att det ska vara fint här och vi har inrett verkstaden fint. Det är lite av ett grabbrum och det ska kännas kul att komma hit! Jag har beställt alla grejer tillsammans med eleverna och de har fått vara med och ta emot leveranser, packa upp och montera. De har fått vara med och bestämma hur det ska se ut här. De är stolta över sin verkstad och rädda om alla saker som de har varit med och skapat.

Patrik tilldelades priset med följande nominering:
”Att etablera ny verksamhet ifrån början tomma lokaler, att sprida glädje och trygghet under tiden och dessutom hjälpa kollegor kräver stort hjärta. På din egen skola, grannskolor och skolor långt borta har du synts. Genom ditt stora engagemang stärks vi och företaget växer i storlek och stolthet.”