Nyrekryterade Barn- och fritidsläraren om förväntningarna på Yrkesgymnasiet Borås

På Yrkesgymnasiet är halva studietiden på en praktikplats där eleverna får testa yrket i verkligheten. Till höstterminen slår skolan i Borås upp portarna och nu rekryterar skolan även Barn- och fritidsläraren Christine Axebrink.

Rekryteringarna till Yrkesgymnasiet Borås fortsätter. Skolans nya Barn- och fritidslärare Christine Axebrink berättar att det ska bli spännande att arbeta med lärlingselever och att få se elevernas utveckling genom praktiken.

Hur tycker du att det ska bli att börja jobba på Yrkesgymnasiet i Borås?

– Jag tycker att det ska bli väldigt spännande att få chansen att arbeta med lärlingar och se deras utveckling i yrkesrollen genom den stora mängd APL de har. Det är också väldigt roligt att få vara med från starten och arbeta i ett lag där alla är nya för varandra.

Vad har du för förväntningar på skolan?

– Mina förväntningar är en skola med trygghet och närhet mellan lärare och elever där vi gemensamt kan arbeta mot en god värdegrund och höga mål för verksamheten.

En liten kuriosa om dig själv?

– Jag är mamma till tre grabbar, jag älskar musik (sjunger gärna när tillfälle ges) och är nörd i hjärtat. När jag inte jobbar ägnar jag gärna tid åt att ta promenader, köra ett yogapass, titta på tv-serier/filmer eller hänga med barnen.