Nyfiken på Barn- och fritidsprogrammet på Yrkesgymnasiet? – 3 anledningar till varför du ska välja det

Vi listar tre grymma fördelar med Barn- och fritidsprogrammet på Yrkesgymnasiet. Läs det här om du ännu inte är 100 % övertygad om att det är ett riktigt nice program.

Enligt Svenskt Näringsliv upplever många ungdomar att det saknas information om yrkesprogrammen och söker därför inte till dem – trots en enorm efterfrågan på examinerade yrkeselever och att många ungdomar passar som handen i handsken på en yrkesutbildning.

Inför omvalet listar vi därför tre anledningar till varför Barn- och fritidsprogrammet på Yrkesgymnasiet är helt rätt för dig.

1. Grymma möjligheter till jobb
    Det finns stor chans till jobb inom alla yrken som Barn- och fritidsprogrammet leder till. Exempelvis bedömer Arbetsförmedlingen att fritids- och specialpedagoger, elevassistenter och förskollärare, har mycket goda möjligheter till jobb både på ett och fem års sikt. Programmet ligger också högt upp på Ekonomifaktas lista över gymnasieprogrammen som snabbast leder till en bra lön och stabil position på arbetsmarknaden. På Yrkesgymnasiet får dessutom 9/1o elever jobb direkt efter studenten.
  2. Arbeta med människor
    Barn- och fritidsprogrammet leder till många olika jobb, alla med en härlig sak gemensamt: att du får jobba med människor. Programmet passar dig som gillar att vara social och leda andra i rätt riktning. Det finns få saker som känns lika bra som att hjälpa andra att utvecklas, det kommer du som går barn- och fritid få göra varje dag i ditt framtida yrkesliv – riktigt lyxigt!
  3. Jobb med stor variation
    Programmet passar dig som är bra på att anpassa dig till olika situationer och olika människors behov. Eftersom du jobbar med människor ser varje arbetsdag annorlunda ut. Istället för att sitta still på ett kontor och upprepa samma saker, är du aktiv och har olika uppgifter nästan hela tiden.

Vill du också ha goda möjligheter att snabbt få roliga, viktiga och omväxlande jobb? Läs mer om Barn- och fritidsprogrammet här!