Nya praktiklokaler för YG Skellefteå

[ingress]I Skellefteå, närmare bestämt på Plåtvägen, pågår nu förberedelser i Yrkesgymnasiets nya praktiklokaler. [/ingress]

Skolan har fått 360 kvadratmeter verkstadslokaler för VVS, el, fordon och bygg. Här kommer de att ha sina praktiska moment, men även en del teoretiska då det kommer att bli två mindre klassrum. Det finns också kök och uppehållsrum i skolans nya lokaler.

Plåtvägen ligger en bit från Yrkesgymnasiet på Kanalgatan, men det kommer inte att innebära några problem för skolans elever. Det finns redan idag en skolbuss som eleverna kan åka med hit, och sin lunch kommer eleverna att kunna äta på en restaurang som ligger ett stenkast från de nya lokalerna.

Om ett par veckor kommer undervisningen att starta i lokalerna, och invigningen kommer att ske den 7 februari när det är öppet hus kl. 18-20 på Plåtvägen 9.